Opinion: Primitivizëm cullak- Dua Lipa në Vogue ekspozoi pa dashje patriarkalitetin e familjes së saj

Opinion: Primitivizëm cullak- Dua Lipa në Vogue ekspozoi pa dashje patriarkalitetin e familjes së saj

Vullnet Krasniqi

Mund të jesh yll botëror i muzikës dhe të ndërtosh në mënyrë të pavarur karrierën dhe personalitetin tënd qysh në moshën 15 vjeçare, por të jetuarit në një familje patriarkale është një pasojë që nuk hiqet lehtë, madje ka efekte të pashlyeshme. Këtë e pranon edhe vetë ylli i pop muzikës, Dua Lipa, në një intervistë të gjatë për nder të prezantimit në ballinën e “Vogue” në Amerikë, teksa shpjegon rolet e ndara në familjen e saj, që janë tipike patriarkale: babai punon, nëna rri në shtëpi.

1