Si e arsyetoi Gjykata Speciale dënimin ndaj Hysni Gucatit e Nasim Haradinajt?

Si e arsyetoi Gjykata Speciale dënimin ndaj Hysni Gucatit e Nasim Haradinajt?

Besian Beha & Muhamet Koci

Vendimi është shpallur nga kryetari i trupit gjykues, Charles Smith i cili ka thënë me veprimet e tyre duke publikuar dosjet në shtatorin e vitit 2020, Gucati dhe Haradinaj kanë rrezikuar sigurinë e dëshmitarëve.

“Pa dëshmitarë nuk mund të ketë gjykime. E pa gjykime nuk ka drejtësi”, theksoi në hyrje të seancës Charles Smith.

Por, për cilat vepra penale u dënuan dhe si e arsyetoi vendimin Gjykata Speciale? Dëgjoni podcast biseden mes dy gazetarëve në Nacionale që kanë përcjellur procesin gjyqësor nga dy persepektiva të ndryshme.

1