Brenda lagjes ku fëmijët kanë vetëm rrugën si opsion jete

Brenda lagjes ku fëmijët kanë vetëm rrugën si opsion jete

Trina Zuka

Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve, jo të gjithë nga ta e festojnë në ambiente ku janë përgatitur skena për të recituar, apo hapësira për t’u argëtuar dhe luajtuar me njëri tjetrin. Një pjesë mjaft e madhe e fëmijëve në lagjet e Fushë Kosovës, ku banojnë komunitetet minoritare, këtë ditë të tyre po e kalonin zakonshëm, në rrugët e lagjes dhe zbathur.

1