Një vjet me Qeverinë e Kurtit: A ndryshoi Kosova apo veç Albini?

Një vjet me Qeverinë e Kurtit: A ndryshoi Kosova apo veç Albini?

Jetlir Buja

Në pamje të parë, pas një viti të Albinit në krye, asgjë nuk duket ndryshe. Mbi 60 për qind e të rinjve duan të largohen nga Kosova. Askush nuk mund ta thotë sinqerisht se ku e sheh veten pas pesë vitesh. Askush nuk ndjen siguri financiare. Askush nuk sheh kah e ardhmja, pasi sytë i janë ngulur me detyrim në të tashmen e faturave të fryra, çmimeve të rritura dhe krizës me rrymë. Askush nuk investon.

Mirëpo, pamja e parë mund të më gënjejë. Çka nëse ka diçka të fshehur diku që heshturazi shpreh ndryshimin e madh, ose të paktën fillimin e ndryshimit të madh?

1