Shqiptari që mori pjesë në masakrën e Izbicës

Shqiptari që mori pjesë në masakrën e Izbicës

Besian Beha

Tri ditë më parë u shënua përvjetori i 23-të i njërës prej masakrave më të mëdha në Kosovë. Në Izbicë të Skënderajt u vranë 147 civilë shqiptarë, në mesin e tyre të moshuar e fëmijë. Në kohën kur kujtimet e familjarëve shtohen, Prokuroria Speciale ngriti aktakuzë ndaj Muhamet Alidemajt, shqiptarit që dyshohet se u përfshi në kryerjen e kësaj masakre makabre. Gazeta Nacionale ka siguruar aktakuzën e plotë dhe sjell detaje.

1