Shkenca e seksit, dashurisë, tërheqjes dhe obsesionit

Shkenca e seksit, dashurisë, tërheqjes dhe obsesionit

Shkëndije Berisha

Mbase të gjithë e kemi përjetuar atë ndjesinë “mbi re”, apo frikën se “mos jemi çmendur” kur kemi rënë në dashuri. Mirëpo, çka është ajo që në të vërtetë ndodh? Neuropsikologjia e ka trajtuar veçanërisht aktivitetin e trurit të subjektet e dashuruara, e sidomos me avansimin e teknikave të reja shkencore janë nxjerrë shumë të dhëna rreth asaj që jemi mësuar ta quajmë ‘dashuri’.

Më poshtë i sjellim të përmbledhura me pak fjalë të rejat nga studimet e fundit, të shprehura nga Big Thinkers:

1