Bijat e Shajkocit dhe Burrat e Shefqetit

Bijat e Shajkocit dhe Burrat e Shefqetit

Vullnet Krasniqi

Iftari si një nga dy ngjarjet kryesore të muajit të Ramazanit, nuk ka asgjë të keqe. Regjimi i ashpër i ushqimit është pjesë e disa riteve fetare, pastaj përdorimi i iftarit për t’u takuar mes vete ose për të pasur një darkë a mbramje festive nuk ka asgjë të keqe. Por, kur iftari organizohet për ta përodorur si përçues të një ideje ose të nje islami politik sikurse ai i Shefqet Krasniqit, është shumë problem. Për arsyen e vetme: Bijat e Shajkocit nuk kanë asnjë fuqi që mund të kishte ndikim në jetën e qytetarëve dhe debatin publik në Kosovë, ndërsa burrat e Shefqetit janë njerëz të fuqishëm. Iftari i parë po dihet pse u mbajt, po iftarit të dytë, do t’ia dëgjojmë krismën ma vonë.

1