<b></b> Azov publikoi një video nga Mariupol, një kolonë ruse shkatërrohet në një pritë ukrainase

Azov publikoi një video nga Mariupol, një kolonë ruse shkatërrohet në një pritë ukrainase

19.04.2022 17:40

Një video e re e publikuar nga Batalioni Azov të hënën tregon forcat ukrainase në Mariupol duke shkatërruar një kolonë ushtarake ruse nga një pritë.

CNN verifikoi vërtetësinë e videos, por nuk është e qartë se kur ndodhi prita.

Batalioni Azov është një njësi që filloi si një milici ultranacionaliste, por që atëherë është integruar në forcat e armatosura të Ukrainës.

Videoja, e regjistruar nga një dron, tregon një kolonë prej gjashtë automjetesh që lëvizin në jug përgjatë Avenue Metallurg në Mariupol.

Kolona del nga rruga dhe del në trotuar drejtpërdrejt përballë kafenesë Ararat. Të paktën nëntë ushtarë ukrainas shihen më pas duke u zvarritur drejt kolonës, e cila ka ndaluar së lëvizuri. Më pas, videoja është prerë tek ushtarët që gjuajnë në drejtim të kolonës.

Më pas ai kalon në një skenë tjetër në të cilën të paktën tre nga gjashtë automjetet u dogjën. "Z", një simbol i pushtimit rus, mund të shihet në të paktën dy automjete. /Nacionale/

Tjera nga autori:
1