<b></b>  Zëvendëspresidentja amerikane Kamala Harris rezulton pozitive për Covid-19

Zëvendëspresidentja amerikane Kamala Harris rezulton pozitive për Covid-19

26.04.2022 21:07

Shtëpia e Bardhë ka njoftuar se zëvendëspresidentja Kamala Harris rezultoi pozitive për Covid-19 të martën, duke nënvizuar qëndrueshmërinë e virusit shumë ngjitës edhe pse ShBA po lehtëson kufizimet në një përpjekje për t'u kthyer në normalitetin e para pandemisë.

Sekretarja e shtypit Kirsten Allen, tha se as presidenti Joe Biden dhe as zonja e parë Jill Biden nuk konsideroheshin si një "kontakt i ngushtë" i Harris në ditët e fundit.

Harris ishte planifikuar të merrte pjesë në Përmbledhjen Presidenciale të Bidenit në mëngjesin e së martës, por nuk ishte e pranishme. Sipas Shtëpisë së Bardhë, hera e fundit që Harris u takua me Biden ishte me 18 prill.

Njoftohet se Harris do të izolohet në rezidencën e saj, por do të vazhdojë të punojë në distancë dhe do të kthehet në Shtëpinë e Bardhë vetëm kur të rezultojë negative për virusin.

Harris, 57 vjeçe, mori dozën e saj të parë të vaksinës Moderna, disa javë përpara se të merrte detyrën dhe një dozë të dytë vetëm disa ditë pas Ditës së Inaugurimit në 2021. Ajo mori një vaksinë përforcuese në fund të tetorit dhe një përforcues shtesë më 1 prill.

Tjera nga autori:
1