<b></b> Të paktën 11 persona u vranë në një shpërthim në një xhami afgane, IS mori përgjegjësinë

Të paktën 11 persona u vranë në një shpërthim në një xhami afgane, IS mori përgjegjësinë

21.04.2022 16:27

Të paktën 11 persona janë vrarë në një shpërthim në një xhami shiite në Mazar-e-Sharif në veri të Afganistanit, ka thënë një zyrtar shëndetësor, dhe Shteti Islamik (IS) ka marrë përgjegjësinë.

Shpërthimi ndodhi gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit dhe ndodhi dy ditë pas tre shpërthimeve në një shkollë të mesme ku kryesisht frekuentohej nga anëtarë të grupit shiit Khazar.

Shteti Islamik mori përgjegjësinë

"Shpërthimi ndodhi në lagjen e dytë brenda një xhamie shiite", tha për Reuters Muhammad Asif Wazeri, një zëdhënës i komandantit taleban në Mazar-e Sharif.

Shteti Islamik njoftoi në Telegram se ishte përgjegjës për shpërthimin në Mazar-e-Sharif. Zia Zendani, një zëdhënës i departamentit provincial të shëndetësisë, tha se 11 persona u vranë dhe 32 u plagosën.

Shiitët, një pakicë në Afganistan, janë objektiva të shpeshta të grupeve militante sunite, përfshirë IS.

Për momentin nuk ka detaje për vendndodhjen dhe shkakun e shpërthimit në Kunduz. /Nacionale/

Tjera nga autori:
1