<b></b> Analisti rus thotë se këto janë objektivat e reja të Putinit, ato do të mbetën vetëm në kujtime

Analisti rus thotë se këto janë objektivat e reja të Putinit, ato do të mbetën vetëm në kujtime

20.05.2022 21:33

Analisti i lartë ushtarak rus, Mikhail Khodaryonok, një ish-kolonel sovjetik i mbrojtjes ajrore, tha se objektivi i ri i ushtrisë ruse do të ishin obusët amerikanë M777 të përdorur nga forcat e mbrojtjes ukrainase. 

Ai pretendon se ushtria e Vladimir Putin tani do të përqendrohet në sulmet e shënjestruara ndaj obuseve në një përpjekje për të çarmatosur ushtrinë ukrainase. 

"Unë do t'ju them disa gjëra në lidhje me sulmet tona në pozicionet e obusit M777 të SHBA", tha ai. "Ka një sërë arsyesh për të konfirmuar se obusët do të jenë objektivat me prioritet më të lartë të ushtrisë ruse në të ardhmen shumë të afërt. Trupat e forcave tona raketore dhe artileria do t'i kërkojnë, gjejnë dhe shkatërrojnë ato", tha ai.

“Në një të ardhme shumë të afërt do të mbeten vetëm kujtimet e këtyre obusave. Mendoj se forcat tona të armatosura e kanë arritur këtë qëllim dhe se do të arrihet në të ardhmen e afërt”, përfundoi ai.

Pak ditë më parë, Hodarjonok ishte i ftuar në televizionin shtetëror, ku analizoi pushtimin rus në Ukrainë. Hodarjonok beson se raportet ruse nuk dëshmojnë për gjendjen reale sepse, siç tha ai, këto janë vetëm raste individuale. Ai mendon se situata është ndryshe dhe se ukrainasit janë shumë të motivuar dhe të gatshëm të vdesin për vendin e tyre.

I pyetur për të komentuar situatën aktuale në fushën e betejës, Khodarjonok, i cili ka vlerësuar luftën në Ukrainë ditët e fundit, u bëri thirrje shikuesve të jenë të kujdesshëm ndaj çdo informacioni të dhënë nga Rusia për rënien e moralit në radhët e forcave ukrainase.

“Është e gjitha, sinqerisht, një gënjeshtër”, tha Hodarjonok në një video të përkthyer nga gazetari i BBC, Francis Scarr. Ai tha gjithashtu se kundërshton zhurmën e armëve pas vendimit të Finlandës për t'u bashkuar me NATO-n, sepse "mangësia kryesore e Rusisë në pozicionin e saj ushtarako-politik është se ajo është në izolim të plotë gjeopolitik".

“Sado e vështirë që rusët të pranojnë, pothuajse e gjithë bota është kundër nesh”, tha Hodarjonok. Ai përmendi se ndihma bujare ushtarake dhe humanitare nga Perëndimi do të miratohet së shpejti dhe komentoi se Rusia duhet të përgatitet për faktin që Ukraina së shpejti mund të ketë një milion ushtarë të armatosur.

"Këtë duhet ta kemi parasysh kur bëjmë llogaritjet operative dhe strategjike, se situata në këtë drejtim do të përkeqësohet për ne. Ata vetë thonë se nuk është problem për ta të mobilizojnë një milion njerëz", tha Hodarjonok. /Nacionale/

 

Tjera nga autori:
1