Rusia kërcënoi se do ta shkatërronte Finlandën në vetëm 10 sekonda

Rusia kërcënoi se do ta shkatërronte Finlandën në vetëm 10 sekonda

14.05.2022 20:14

Moska do të marrë masat e duhura nëse NATO vendos forca bërthamore dhe infrastrukturë pranë kufirit me Rusinë, ka thënë zëvendësministri i Jashtëm Alexander Grushko.

"Do të jetë e nevojshme të përgjigjemi ... duke marrë masat e duhura paraprake për të siguruar parandalimin", tha Grushka. 

Moska nuk ka synime armiqësore ndaj Finlandës dhe Suedisë dhe nuk sheh arsye "reale" pse të dy vendet do të anëtarësohen në NATO, shtoi Grushko.

Ai përsëriti një deklaratë të mëparshme se përgjigja e Moskës ndaj një zgjerimi të mundshëm të NATO-s do të varej nga sa afër Aleanca do t'i sillte asetet e saj ushtarake në Rusi dhe çfarë infrastrukture do të vendoste.

Plani i Finlandës për të aplikuar për anëtarësim në NATO, i shpallur të enjten, dhe e njëjta lëvizje e pritshme nga Suedia, do të rezultojë në zgjerimin e aleancës ushtarake perëndimore, të cilën Presidenti rus Vladimir Putin donte ta parandalonte.

Ndihmësi i Putinit kërcënoi Finlandën dhe të gjithë Evropën

Nënkryetari i Komitetit të Mbrojtjes të Dumës Shtetërore Ruse, Alexei Zhuravlyov, një bashkëpunëtor i ngushtë i Putinit, paralajmëroi se Rusia mund ta fshijë Finlandën nga faqja e dheut në dhjetë sekonda. 

Ai kërcënoi gjithashtu Britaninë, duke thënë se raketave bërthamore iu duhen vetëm tre minuta për të arritur në ishull.

"Amerikanët do të bëjnë gjithçka për të sjellë Luftën e Tretë Botërore. Ata do të përpiqen të tërheqin të gjithë Evropën në konflikt me Rusinë, ata do të përpiqen të ndezin situatën në Azi dhe të tronditin sa më shumë vende të jetë e mundur. Për ta do të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të dalë nga kriza e brendshme ekonomike "Ata do të jenë në gjendje të fajësojnë luftën për të gjitha problemet, siç bënë në Luftën e Parë dhe të Dytë Botërore", shtoi ai.

I pyetur nëse ishte e mundur që Rusia të ishte e para që do të sulmonte me një bombë atomike, ai u përgjigj: “Sigurisht, por me kusht që vetë ekzistenca e Rusisë të vihet në pikëpyetje”. Ai kërcënoi gjithashtu vendet baltike.

"Ne definitivisht nuk kemi frikë. Ata janë si krimba të qelbur, do të duhet të shkelen kur të jetë e nevojshme", tha ai. /Nacionale/

Tjera nga autori:
1