<b></b> Bill Gates thotë se kriptovalutat janë një mashtrim për budallenjtë

Bill Gates thotë se kriptovalutat janë një mashtrim për budallenjtë

15.06.2022 17:21

Bill Gates nuk është adhurues i kriptomonedhave dhe NFT. Themeluesi i Microsoft tha në konferencën TechCrunch se kriptovalutat dhe NFT janë një mashtrim. "Këto tendenca të aseteve dixhitale bazohen qind për qind në 'teorinë e budallenjve më të mëdhenj'", citohet të ketë thënë Gates nga CNN Business. 

Në atë rast, një "budalla" mund të blinte një pronë, duke shpresuar se mund t'ia shiste një "budallai" më të madh se ai shumë të shtrenjtë dhe kështu të merrte fitimin. Kjo mund të funksionojë për sa kohë që ka mjaft "budallenj" të gatshëm të paguajnë më shumë. Por kur askush nuk dëshiron të blejë më, seriali prishet dhe pason një rënie e ndjeshme e çmimit. 

Gates tha se kriptovalutat nuk tregtohen dhe u tall me Bored Apes NFT, duke bërë shaka se "imazhet dixhitale të shtrenjta të majmunëve do ta përmirësojnë shumë botën". Në vend të kësaj, Gates thotë se ai preferon investimet e modës së vjetër. 

Bitcoin dhe kriptovalutat e tjera në rënie të lirë

"Unë jam mësuar më shumë të investoj në asete, si fermat që kanë prodhim ose kompani që ofrojnë produkte reale", tha ai. Deklaratat e Gates vijnë në një kohë kur bitcoin dhe kriptovalutat e tjera janë në rënie të lirë. Në nëntor 2021, bitcoin arriti kulmin në 69,000 dollarë. Që atëherë, kriptomonedha më e vlefshme në botë ka humbur dy të tretat e vlerës së saj dhe sot ka arritur në rreth 20,000 dollarë. Vetëm prej javës së kaluar, rënia ka qenë rreth 25 për qind. 

Gates ka qenë skeptik për kriptovalutat më parë. Në një intervistë me Bloomberg 2021, Gates tha se është një gjë kur Elon Musk dhe Tesla investojnë në bitcoin dhe një tjetër kur investitorët mesatar ndjekin shembullin e tij. /Nacionale/

 

Tjera nga autori:
1