<b></b> Çmimi i naftës është rritur, më i larti në shtatë javë

Çmimi i naftës është rritur, më i larti në shtatë javë

17.05.2022 16:17

Çmimet e naftës në tregjet ndërkombëtare janë më të lartat në shtatë javët e fundit, të ndikuar nga përpjekjet e BE-së për të vendosur një ndalim të importeve nga Rusia dhe pritjet për kërkesë më të lartë pas lehtësimit të masave bllokuese kineze në lidhje me Covid-in.

Çmimi i fuçisë në tregun e Londrës u rrit në 115.50 dollarë, kurse në tregun amerikan u rrit në 115.37 dollarë.

Ministrat e jashtëm të BE-së nuk arritën të bindin të hënën Hungarinë që të heqë veton e saj ndaj një embargoje të propozuar për importet e naftës nga Rusia. Por disa diplomatë besojnë se një ndalim gradual i importeve të naftës ruse mund të arrihet në një samit më 30-31 maj.

Ekziston gjithashtu një rënie e mundshme e mëtejshme në inventarët e karburanteve në SHBA.

Raportet javore të inventarit pritet të tregojnë një rritje të stoqeve të naftës bruto dhe një rënie në inventarët e derivateve dhe benzinës. /Nacionale/

Tjera nga autori:
1