<b></b> Finlanda dhe Suedia do të blejnë së bashku armë zjarri dhe armë antitank

Finlanda dhe Suedia do të blejnë së bashku armë zjarri dhe armë antitank

18.05.2022 21:41

Ndërsa dy vendet nordike kanë dorëzuar kërkesat e tyre për t'u bashkuar me aleancën ushtarake perëndimore NATO, ministria e Mbrojtjes e Finlandës ka njoftuar se bashkë me Suedinë do të blejnë armë zjarri portative dhe armë antitank.

Ministria tha se të dyja vendet do të rrisin bashkëpunimin e tyre në prokurimin e mbrojtjes duke iu bashkuar një marrëveshjeje për të blerë armë antitank nga prodhuesi suedez i armëve Saab Dynamics.

Sipas Reuters, ministri i Mbrojtjes i Finlandës Antti Kaikkonen gjithashtu ka autorizuar përgatitjet për një blerje të përbashkët të armëve të vogla të zjarrit, duke përfshirë pushkë sulmi, pushkë gjahu dhe armë për mbrojtje personale.

Ministri ka shtuar se marrëveshja për armët antitank mundëson blerjen e raketave, pushkëve pa zmbrapsje, municioneve dhe pajisjeve të tjera të lidhura, duke thënë se blerjet janë në pritje të vendimeve të veçanta investimi.

"Prokurimi i përbashkët i mundësuar nga dokumentet e zbatimit do të përmirësojë disponueshmërinë e pajisjeve kritike të mbrojtjes në Finlandë dhe Suedi pasi vendet do të jenë në gjendje të operojnë përmes së njëjtës marrëveshje tregtare," tha ai.

Tjera nga autori:
1