<b></b> Forcat ruse lëshojnë raketa vdekjeprurëse Kalibr drejt objektivave ukrainase

Forcat ruse lëshojnë raketa vdekjeprurëse Kalibr drejt objektivave ukrainase

13.06.2022 20:20

Pamjet e mëposhtme tregojnë forcat ruse duke lëshuar raketa vdekjeprurëse Kalibr drejt infrastrukturës ukrainase nga flota e anijeve luftarake.

Video e publikuar nga ministria e Mbrojtjes e Rusisë të dielën, pretendon se tregon ekuipazhin e një fregate të flotës së Detit të Zi duke lëshuar një breshëri prej katër raketash të lundrimit Kalibr në infrastrukturën ushtarake të Ukrainës.

Raketat e lundrimit 3M-14 ose SS-N-30A, të quajtura zakonisht raketa Kalibr, mund të qëllohen nga anijet ose nëndetëset drejt objektivave tokësore dhe mund të udhëtojnë në një rreze maksimale prej rreth 1550 miljesh.

Raketat, të dizajnuara për të depërtuar në mbrojtjen ajrore të objektivave tokësore të palëvizshme, fluturojnë në mënyrë autonome dhe kryesisht horizontalisht në lartësi të ulët, përgjatë pikave të paraprogramuara.

Rruga e tyre mund të përditësohet në mes të rrugës nëpërmjet komunikimit satelitor. Këto raketa mund të jenë shumë më të sakta në krahasim me raketat balistike.

Tjera nga autori:
1