<b></b> ISIS komploton për të vrarë George W. Bush në Dallas

ISIS komploton për të vrarë George W. Bush në Dallas

24.05.2022 20:51

FBI përdori dy informatorë konfidencialë dhe vëzhgimin e llogarisë WhatsApp të komplotistit të dyshuar për të zbuluar planet për të kontrabanduar vrasës në SHBA për të vrarë ish-presidentin, sipas një aplikacioni për urdhër kërkimi të zbuluar nga Forbes.

Një i dyshuar i ISIS-it në SHBA po planifikonte të vriste George W. Bush-in, duke shkuar aq larg sa të udhëtonte në Dallas në nëntor për të bërë video rreth shtëpisë së ish-presidentit dhe duke rekrutuar ndihmë nga një ekip bashkatdhetarësh që ai shpresonte t'i fuste kontrabandë në vend nga kufiri meksikan.

FBI tha se zbuloi skemën përmes punës së dy informatorëve konfidencialë dhe mbikëqyrjes së llogarisë së komplotit të dyshuar në platformën e mesazheve WhatsApp në pronësi të Meta. Operativi i supozuar i ISIS, me bazë në Columbus, Ohio, tha se donte të vriste Bushin sepse mendonte se ish-presidenti ishte përgjegjës për vrasjen e shumë irakianëve dhe copëtimin e vendit pasi ushtria amerikane pushtoi vendin në vitin 2003, sipas urdhër-arrestit.

Organizatori i dyshuar i komplotit kishte qenë në SHBA që nga viti 2020 dhe kishte një kërkesë për azil në pritje, sipas kërkesës së FBI-së për urdhër kërkimi. Agjentët federalë përdorën dy burime të ndryshme konfidenciale për të hetuar komplotin, njëri që pretendonte se ofronte ndihmë për marrjen e dokumenteve false të imigracionit dhe identifikimit, i dyti një klient i supozuar i trafikantit të supozuar të njerëzve, i cili ishte i gatshëm të paguante mijëra dollarë për të sjellë familjen e tij në vendi.

Komploti i supozuar pretendonte se ishte pjesë e një njësie të quajtur "Al-Raed", që drejtohej nga një ish-pilot irakian i Sadam Huseinit, i cili kishte qenë i vendosur jashtë Katarit deri në vdekjen e tij të fundit, thuhej në urdhër. Rreth shtatë anëtarë të grupit do të dërgoheshin në SHBA për të vrarë Presidentin Bush, sipas një bisede të përshkruar në urdhër, dhe detyra e të dyshuarit ishte "të gjente dhe të kryente mbikëqyrje në rezidencat ose zyrat e ish-presidentit Bush dhe të merrte armë zjarri dhe automjete për t'u përdorur në atentat”.

Pasi udhëtoi për në Dallas me informatorin për të marrë video të rezidencës së Bushit, i akuzuari bëri më shumë pamje në Institutin George W. Bush, sipas agjentëve federalë. Dallas ishte vendi i vrasjes së Presidentit John F. Kennedy në vitin 1963.

Në një bisedë me një burim konfidencial të FBI-së, i dyshuari tha se ai po planifikonte të merrte në SHBA katër meshkuj shtetas irakianë të vendosur në Irak, Turqi, Egjipt dhe Danimarkë, sipas urdhrit. /Nacionale/

Tjera nga autori:
1