<b></b> Ministri ukrainas paralajmëron botën: Mungesa kritike e ushqimit kërcënon botën nëse ...

Ministri ukrainas paralajmëron botën: Mungesa kritike e ushqimit kërcënon botën nëse ...

04.06.2022 16:23

Bota do të përballet me një mungesë kritike ushqimore nëse Rusia nuk e thyen bllokadën e porteve të Detit të Zi, paralajmëroi ministri ukrainas i Infrastrukturës Oleksandr Kubrakov.

Ukraina dhe aleatët e saj po kërkojnë mënyra për të eksportuar rreth 22 milionë tonë drithë nga vendi pasi Rusia pushtoi disa nga portet e saj më të mëdha detare. Marina ruse tani kontrollon rrugët kryesore të transportit në Detin e Zi, duke bllokuar anijet ukrainase.

"Përpjekjet për të përmirësuar opsionet e tjera të transportit për të sjellë grurin e tyre me rrugë, lumenj dhe linja hekurudhore nuk do të mjaftonin për të eksportuar qoftë edhe një pjesë të rezervave totale të grurit", tha Kubrakov për Financial Times.

Ai shtoi se edhe 20 për qind e asaj që mund të eksportohet përmes porteve të Detit të Zi nuk mund të raportohet nga toka. /Nacionale/

Tjera nga autori:
1