<b></b> OBSH: Duhet të merren masa për linë e majmunëve, por nuk ka arsye për alarm

OBSH: Duhet të merren masa për linë e majmunëve, por nuk ka arsye për alarm

27.05.2022 16:44

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) po bën thirrje për masa të ndryshme për shkak të përhapjes së pazakontë të lisë së majmunëve, por nuk sheh arsye për alarm.

"Nuk është një sëmundje për të cilën duhet të shqetësohet publiku i gjerë. Nuk është si Covid-19", tha ekspertja e OBSH Sylvie Briand në një konferencë për vendet anëtare të OBSH-së në Gjenevë të premten. 

Megjithatë, vendet duhet të zbulojnë dhe izolojnë shpejt të infektuarit. OBSH supozon se shumica e rasteve do të jenë të lehta, por gratë shtatzëna, fëmijët dhe njerëzit me sistem imunitar të dobësuar janë në rrezik më të lartë të infeksionit të rëndë. 

OBSH pret që infeksioni të vazhdojë

"Ne kemi një mundësi të mirë për të ndaluar transmetimin menjëherë," tha Briand. Por nuk dihet se cili është stoku i vaksinës së lisë, e cila duhet të ndihmojë edhe kundër lisë së majmunëve, shtoi ajo. 

OBSH pret që numri i infeksioneve të vazhdojë të rritet. Lija e majmunëve është shfaqur deri më tani në më shumë se 20 vende, thonë ata. 

“Për momentin ne nuk e dimë nëse shohim vetëm majën e ajsbergut”, tha Briand. /Nacionale/

Tjera nga autori:
1