<b></b> Parlamenti Evropian votoi për të ndaluar shitjen e makinave të reja me benzinë ​​dhe naftë nga viti 2035

Parlamenti Evropian votoi për të ndaluar shitjen e makinave të reja me benzinë ​​dhe naftë nga viti 2035

08.06.2022 22:17

Deputetët e Parlamentit Evropian sot votuan me shumicë votash në favor të ndalimit të shitjes së automjeteve të reja me benzinë ​​dhe naftë nga viti 2035, në mënyrë që të përshpejtohet kalimi i Evropës drejt automjeteve elektrike. Votimi është në përputhje me planet kryesore të Bashkimit Evropian për të reduktuar emetimet totale me 55 për qind deri në vitin 2030, krahasuar me nivelet e vitit 1990, një objektiv që kërkon reduktime më të shpejta të emetimeve në industri, energji dhe transport.

Eurodeputetët mbështetën propozimin e Komisionit Evropian të vitit të kaluar për të reduktuar emetimet e dioksidit të karbonit nga makinat e reja deri në vitin 2035, gjë që do të parandalonte shitjet e karburanteve fosile në Bashkimin që nga ai vit. Propozimet e disa ligjvënësve për të ulur objektivin në 90 për qind deri në vitin 2035 u refuzuan.

Ligji nuk është ende përfundimtar

Ligji nuk është ende përfundimtar. Votimi i sotëm vetëm konfirmon qëndrimin e parlamentit për negociatat e ardhshme me shtetet anëtare për ligjin përfundimtar.

Synimi është të përshpejtohet tranzicioni i Evropës drejt automjeteve elektrike dhe të inkurajohen prodhuesit e makinave të investojnë më shumë në elektrifikimin, i nxitur më tej nga një ligj tjetër që do t'u kërkojë shteteve anëtare të ngrenë miliona stacione karikimi për automjetet elektrike.

"Blerja dhe drejtimi i makinave me emetim zero do të bëhen më të lira për konsumatorët", tha Jan Huitema, kryenegociatori i parlamentit përgjegjës për politikën.

Ford dhe Volvo mbështetën planin, industria gjermane kundër

Prodhuesit si Ford dhe Volvo kanë mbështetur publikisht një plan të Bashkimit Evropian për të pezulluar shitjet e automjeteve me motorë me djegie të brendshme deri në vitin 2035, dhe të tjerë, duke përfshirë Volkswagen, po kërkojnë të ndalojnë shitjen e automjeteve të tilla në Evropë deri në atë datë.

Por emailet e parë nga Reuters tregojnë se palët e interesuara të automobilave, duke përfshirë Shoqatën Gjermane të Industrisë së Automjeteve VDA, kanë lobuar për të refuzuar objektivin e vitit 2035, për shkak të prezantimit të pasigurt të infrastrukturës së tarifimit.

"Pikëpamjet tona janë transparente. Misioni ynë është të zhvillojmë zgjidhjet më të mira me të gjithë të përfshirët", tha një zëdhënës i VDA.

Shitjet ranë për shkak të mungesës së çipave 

Makinat elektrike dhe automjetet hibride plug-in përbënin 18 për qind të makinave të reja të pasagjerëve të shitura në Union vitin e kaluar, por shitjet e përgjithshme të makinave ranë mes mungesës së çipave, sipas Shoqatës Evropiane të Prodhuesve të Automobilave.

Një e katërta e emetimeve të gazeve serrë përgjegjëse për ngrohjen globale në Evropë vijnë nga transporti dhe nivelet e gazit serrë në këtë sektor janë rritur vitet e fundit, duke e bërë të vështirë shmangien e niveleve të rrezikshme të ndryshimeve klimatike. /Nacionale/

Tjera nga autori:
1