<b></b> Pitoni më i madh në histori u gjet në Florida duke mbajtur 122 vezë

Pitoni më i madh në histori u gjet në Florida duke mbajtur 122 vezë

22.06.2022 21:58

Konservatorët dhe studiuesit e jetës së egër mbetën "pa fjalë" pas zbulimit të një pitoni femër që mbante 122 vezë.

Gjarpri është më i madhi i gjetur në Florida, raportoi National Geographic të martën, ku vlerësohet se mijëra pitonë burmanezë jetojnë në Everglades.

Studiuesit në Conservancy of Southwest Florida po kërkonin për pitonët e mëdhenj femra në kohën e gjetjes.

Një nekropsi e kryer në prill gjeti 122 vezë në gjarpërin femër, si dhe thundrën e një dreri të rritur me bisht të bardhë - vakti i saj i fundit.

Studiuesit thanë se ishin "gati pa fjalë" kur provuan për herë të parë të peshonin femrën, duke menduar se peshorja e tyre do të thyhej.

"Mendova se peshorja mund të thyhej", tha praktikanti Kyle Findley, i cili erdhi në gjatësi gati 4 metra dhe me një kafkë pothuajse 15 centimetra.

Qëllimi i projektit të pitonit është të kontrollojë popullsinë e specieve pushtuese, të cilat dihet se ushqehen me kafshë të egra lokale, duke përfshirë drerët.

Më shumë se 15,000 nga speciet janë kapur nga Florida Fish & Wildlife që nga viti 2000, dhe vlerësimet totale janë të pasigurta. /Nacionale/

Tjera nga autori:
1