<b></b> Publikohet lista e të gjitha armëve që Gjermania tashmë i ka dorëzuar Ukrainës

Publikohet lista e të gjitha armëve që Gjermania tashmë i ka dorëzuar Ukrainës

22.06.2022 19:40

Për një kohë të gjatë, qeveria federale e la publikun në errësirë ​​se cilat armë po i dërgon Ukrainës. Tani ajo ka publikuar një listë për herë të parë.

Për muaj të tërë, kritikët kanë akuzuar qeverinë federale se nuk e ka furnizuar Ukrainën me armë të mjaftueshme për t'u mbrojtur kundër Rusisë.

Tani, për herë të parë, kancelari ka publikuar një listë të saktë të dërgesave që janë planifikuar dhe tashmë janë kryer. Lista, e cila mund të shihet në internet, duhet të përditësohet vazhdimisht në të ardhmen, tha zëdhënësi i qeverisë Steffen Hebestreit. Qeveria federale vazhdon të punojë për të siguruar që "Ukraina së shpejti do të marrë armët e nevojshme urgjentisht dhe do të jetë në gjendje t'i përdorë ato shpejt".

Me publikimin e mbështetjes ushtarake, qeveria federale vendosi "të përshtatet me praktikën e aleatëve tanë më të afërt, siç janë SHBA-të ", shpjegoi Hebestreit. "Gjermania do të vazhdojë ta mbështesë atë për sa kohë që Ukraina ka nevojë për ne", tha zëdhënësi.

Shërbime të tjera të mbështetjes ushtarake do të shtohen. "Qeveria federale po zhvillon bisedime me shtetet partnere të Evropës Qendrore dhe Lindore që kanë ende armë dhe pajisje nga ish-pakti i Varshavës", shpjegoi Hebestreit. 

Ajo që Gjermania ka dhënë tashmë

Armët, raketat dhe eksplozivët:

 • 14900 mina antitank
 • 500 raketa kundërajrore Stinger
 • 2700 fluturues të tipit Strela
 • Mitralozë 100 MG 3 me 500 tyta rezervë dhe bulona
 • 100,000 granata dore
 • 5300 ngarkesa eksplozive
 • 100,000 metra kordon shpërthyes dhe 100,000 detonatorë

Municioni:

 • 3000 fishekë "Panzerfaust 3" plus 900 kapëse
 • 16 milionë fishekë municionesh pistolete

Tanke dhe automjete:

 • 7 Panzerhaubitzen 
 • 178 mjete motorike
 • 30 automjete të blinduara

Të ndryshme:

 • Pjesë këmbimi MiG-29
 • 350,000 detonatorë
 • 23,000 helmeta luftarake
 • 15 paleta veshjesh
 • 100 tenda
 • 12 gjeneratorë të energjisë
 • 6 paleta me material për asgjësimin e mjeteve shpërthyese
 • 125 dylbi
 • 1200 shtretër spitalor
 • 18 paleta me pajisje mjekësore
 • 60 drita kirurgjikale
 • veshje mbrojtëse, maska ​​kirurgjikale
 • 10,000 thasë gjumi
 • 1 sistem radiofrekuence
 • 3,000 telefona në terren me 5,000 bobina kordoni në terren dhe pajisje mbajtëse
 • 1 spital fushor (i përbashkët me Estoninë)
 • 353 syze për shikim natën
 • 4 pajisje elektronike anti-drone
 • 165 dylbi
 • Pajisje mjekësore (përfshirë çantat e shpinës, kompletet e ndihmës së parë)
 • Gjetësi i rrezes lazer 38
 • Karburant naftë dhe benzinë
 • 10 ton AdBlue
 • 500 copa fashë plage për të ndaluar gjakderdhjen. /Nacionale/
Tjera nga autori:
1