<b></b> Putin po kërcënon me armë të reja, përmendi edhe

Putin po kërcënon me armë të reja, përmendi edhe "Satanain"

21.06.2022 18:28

Presidenti rus Vladimir Putin tha se Rusia "do të forcojë më tej forcat e saj të armatosura për të marrë parasysh kërcënimet dhe rreziqet e mundshme ushtarake", raportoi Reuters.

Raketat e reja balistike ndërkontinentale të Rusisë Sarmat (të quajtura në gjuhën e folur Satan), të afta për të mbajtur 10 ose më shumë koka bërthamore, do të vendosen deri në fund të vitit, shtoi ai.

Para Putinit, aleati i tij Nikolai Patushev dhe zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse Maria Zakharov kërcënuan sot, por ata u fokusuan në kërcënimet drejtpërdrejt ndaj Lituanisë, e cila ndaloi transferimin e mallrave nën sanksionet e BE-së në enklavën ruse të Kaliningradit. 

Patushev, përndryshe sekretar i Këshillit të Sigurimit të Federatës Ruse dhe aleat i ngushtë i Putinit, ka zhvilluar një takim në Kaliningrad dhe ka kërcënuar qytetarët e Lituanisë. 

"Rusia me siguri do t'i përgjigjet veprimeve të tilla armiqësore. Masat e duhura po zhvillohen në një format ndërministror dhe do të merren në të ardhmen e afërt. Pasojat e tyre do të kenë një ndikim serioz negativ në popullsinë lituaneze", tha ai. 

Zaharova kërcënoi përfaqësuesit politikë të Lituanisë me pasojat "që fatkeqësisht do të vijnë".

Më duket se ata duhet të kuptojnë gjënë kryesore: Kur Rusia thotë se sjellja e dikujt është haptazi armiqësore, atëherë nuk ka kohë për të folur, nuk ka kohë për të gjetur formula që mund ta zgjidhin situatën ose ta shtyjnë atë mënjanë dhe të pretendojë se nuk ka probleme“, shtoi Zaharova. /Nacionale/

Tjera nga autori:
1