<b></b> Rusia pretendon se ka ndërprerë furnizimin me gaz për shkak të sanksioneve

Rusia pretendon se ka ndërprerë furnizimin me gaz për shkak të sanksioneve

16.06.2022 16:27

Një reduktim i kohëve të fundit në furnizimin e Evropës me gaz rus nuk ishte planifikuar dhe është pasojë e sanksioneve që kanë çuar në probleme me turbinat që kanë nevojë për mirëmbajtje, tha zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov. Furnizimi me gaz rus në Evropë u ndërpre më tej të enjten, duke ngritur shqetësime për dimrin e ardhshëm.

"Ne e dimë se ka probleme me turbinat, me mirëmbajtjen e tyre - turbina nuk është kthyer dhe është bllokuar diku", u tha Peskov gazetarëve. "Kjo është pasojë e sanksioneve. Nuk ka asgjë të qëllimshme për këtë."

Gazprom shkurtoi furnizimet me gaz në Gjermani nëpërmjet tubacionit Nord Stream 1 me 60 për qind në 67 milionë metra kub në ditë pas shkurtimit të pajisjeve të Siemens, duke shpjeguar se kompania gjermane nuk i ktheu pajisjet e dërguara për mirëmbajtje në kohë.

Siemens Energy, e cila u shkëput nga kompania mëmë në vitin 2020, njoftoi këtë javë se ka dorëzuar të ashtuquajturat turbinat e gazit me derivat për stacionin e kompresorit North Stream 1 në vitin 2009. Ato u prodhuan në Kanada dhe duhej të ktheheshin në mirëmbajtje rregullisht. /Nacionale/

 

Tjera nga autori:
1