<b></b> Suedia po dërgon më shumë armë në Ukrainë, duke përfshirë raketa kundër anijeve

Suedia po dërgon më shumë armë në Ukrainë, duke përfshirë raketa kundër anijeve

02.06.2022 18:33

Suedia do t'i sigurojë Ukrainës më shumë ndihmë ekonomike dhe më shumë pajisje ushtarake, duke përfshirë raketa kundër anijeve, pushkë dhe armë antitank, thanë Ministri i Financave Mikael Damberg dhe Ministri i Mbrojtjes Peter Hultqvist.

"Propozimet e dorëzuara (në parlament) nënkuptojnë se alokimet për buxhetin e qeverisë qendrore do të rriten me 1 miliard korona suedeze (102 milionë dollarë) në vitin 2022", tha në një deklaratë ministria nordike e financave.

“Në solidaritet me Ukrainën dhe si pjesë e një reagimi ndërkombëtar ndaj veprimeve ruse, qeveria sheh një nevojë të vazhdueshme për të mbështetur Ukrainën”, thuhet në deklaratë.

Suedia njoftoi në shkurt se do të dërgonte materiale ushtarake në Ukrainë, duke përfshirë 5,000 copë armë antitank, helmeta dhe forca të blinduara, dhe në mars njoftoi se do të dërgonte 5,000 copë të tjera armë antitank. /Nacionale/

 

Tjera nga autori:
1