<b></b> Ukraina shkatërron kolonën ruse duke u përpjekur të kalonte lumin Siversky Donets

Ukraina shkatërron kolonën ruse duke u përpjekur të kalonte lumin Siversky Donets

20.05.2022 17:12

Këto pamje tregojnë shkatërrimin e automjeteve të blinduara ruse pasi trupat ukrainase i ndaluan ata të kalonin lumin Seversky Donets.

Brigada e 30-të e mekanizuar, e quajtur pas princit Konstanty Ostrogski, një formacion i Forcave Tokësore të Ukrainës, pretendoi se shkatërruan dhjetëra automjete të blinduara ruse pranë fshatit Dronivka në rajonin lindor të Ukrainës të Donetsk Oblast.

Brigada tha më 19 maj: Humbja e trupave ruse pranë fshatit Dronivka, rajoni Donetsk, gjatë kalimit të lumit Seversky Donets.

Qendra për Komunikime Strategjike (StratCom) tha: Trupat ruse u përpoqën të depërtojnë lumin Seversky Donets pranë fshatit Dronivka dhe të vendosin tre ura.

“Megjithatë, heroizmi dhe qëndrueshmëria e njësive të këmbësorisë, artilerisë dhe tankeve të Brigadës së 30-të të Mekanizuar me emrin e Princit Konstanti Ostrogski dhe njësive të tjera të Forcave të Armatosura na lejuan të ndalonim trupat ruse dhe t'u shkaktonim atyre humbje të mëdha".

"Rezultati i humbjes: dhjetëra njësi të automjeteve të blinduara ruse të shkatërruara."

Trupat ruse pushtuan Ukrainën më 24 shkurt në atë që Kremlini e quan ende një "operacion special ushtarak". Sot shënohet dita e 86-të e luftës. /Nacionale/

Tjera nga autori:
1