<b></b> Ushtria e Ukrainës shkatërron bazën e ushtrisë ruse në Kherson

Ushtria e Ukrainës shkatërron bazën e ushtrisë ruse në Kherson

21.06.2022 22:11

Pamjet duket se tregojnë artilerinë ukrainase që synon pozicionet e ngulitura ruse në zonë.

Është e paqartë se ku saktësisht në rajonin Kherson Oblast të Ukrainës jugore janë filmuar imazhet, por ato janë marrë nga Brigada e 36-të e Veçantë Detare, e cila është pjesë e Marinës së Ukrainës, mbrëmjen e së hënës, 20 qershor, dhe ata thanë: Marinsat e Nikolaev po përgatiten në mënyrë aktive për të marrë pjesë në "Referendumin Kherson"!"

Iryna Vereshchuk, Zëvendëskryeministrja e Ukrainës dhe Ministrja për Riintegrimin e Territoreve të Pushtuara Përkohësisht, u ka kërkuar vendasve në rajonin e Khersonit që të evakuojnë zonën në mënyrë që të ndihmojnë forcat ukrainase të "deokupojnë" zonën.

Ajo tha: "Ju lutemi shkoni sepse ushtria jonë po sulmon këto toka. Vullneti ynë për ta bërë këtë është i palëkundur. Dhe do të jetë shumë, shumë e vështirë për të sulmuar kur ka banorë atje. Ishte e vështirë në Mariupol dhe në rajonin e Kherson do të jetë edhe më e vështirë. Sepse armiku mëson, bëhet edhe më cinik dhe përdor mburoja njerëzore, veçanërisht fëmijët", tha ajo.

Brigada e 36-të e veçantë e marinës, zyrtarisht "Brigada e 36-të e ndara e marinës së pasadmiral Mykhailo Bilynskyi", u formua në vitin 2015, kryesisht nga marinsat ukrainas që u evakuuan nga Krimea pas aneksimit të gadishullit nga Rusia në 2014. /Nacionale/

Tjera nga autori:
1