<b></b> Zelensky: Ambiciet e Rusisë nuk mbarojnë në Ukrainë, shtrihen nga Varshava në Sofje

Zelensky: Ambiciet e Rusisë nuk mbarojnë në Ukrainë, shtrihen nga Varshava në Sofje

15.06.2022 21:49

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky i ka kërkuar Bashkimit Evropian që ta lërë vendin e tij të fillojë rrugën drejt anëtarësimit në bllok, duke paralajmëruar se ambiciet territoriale të Rusisë shtrihen nga Varshava në Sofje.

Në një fjalim në të dy dhomat e parlamentit çek përmes një video-lidhjeje, Zelensky bëri thirrje gjithashtu për më shumë sanksione të BE-së kundër Rusisë.

 “Rusia nuk është e interesuar vetëm për qytetet tona (të) Mariupol, Sievierodonetsk, Kharkiv dhe Kiev. Jo, ambiciet e saj janë të drejtuara në një zonë të gjerë nga Varshava në Sofje”, tha ai.

Megjithatë, presidenti nuk dha asnjë provë për të mbështetur pohimin e tij.

Kujtojmë se, BE-ja ka miratuar gjashtë raunde sanksionesh kundër Rusisë dhe Ukraina po kërkon një raund të shtatë për të rritur presionin ndaj Rusisë.

Komisioni Evropian pritet të shpallë një vendim mbi kërkesën e Ukrainës për statusin e kandidatit këtë javë përpara një samiti të BE-së që do të mbahet javën e ardhshme.

“T’i japësh Ukrainës statusin e kandidatit tani do të thotë të dëshmosh se Bashkimi Evropian është real dhe se vlerat evropiane vërtet funksionojnë dhe nuk tregohen vetëm në dokumente të caktuara”, tha Zelensky.

Tjera nga autori:
1