<b></b> Mitet më të mëdha në lidhje me makinat elektrike

Mitet më të mëdha në lidhje me makinat elektrike

21.06.2022 14:20

Ndonëse shitja e automjeteve elektrike (EV) vazhdon të rritet deri në qiell, duke u dyfishuar në vitin 2021 krahasuar me vitin 2020, dhe kompanitë e automobilave shpallin investime masive në bateri dhe EV, kalimi nga automjetet me gaz në energji elektrike po duket gjithnjë e më i pashmangshëm.

Megjithatë, dezinformatat janë të shumta gjatë këtij ndryshimi emocionues teknologjik. Këtu janë shtatë nga mitet më të mëdha për EV.

1. Makinat elektrike do të jenë gjithmonë më të shtrenjta. Çmimet e para të automjeteve elektrike kanë rënë në mënyrë të vazhdueshme që nga fillimi i shekullit, deri në pikën ku ato po u afrohen çmimeve të automjeteve me gaz.

Çmimet e baterive litium-jon kanë rënë 97% që nga viti 1991, dhe ka të ngjarë të bëhen më të lira, ndërsa laboratorët vazhdojnë të inovojnë teknologjinë dhe prodhimi masiv po rritet.

Disa vlerësime nga Departamenti Amerikan i Energjisë dhe Revista Car and Driver sugjerojnë tashmë se gjatë jetëgjatësisë së automjetit - makinat elektrike janë tashmë më të lira se sa homologët e tyre të gazit në përputhje me madhësinë kur merrni parasysh çmimin, mirëmbajtjen, financimin dhe riparimet. Kreditimi i taksave federale dhe kostot e karburantit.

General Motors sapo njoftoi se Chevrolet Bolt EV i vitit 2023 do të fillojë me një çmim prej 26,595 dollarë, dhe CEO i Ford, Jim Farley parashikon se një luftë çmimesh EV po vjen dhe kjo do të ulë çmimet në mënyrë të shpejtë.

2. Makinat elektrike do të mbingarkojnë rrjetin. Ekziston një ide e njohur se rrjeti i brishtë dhe i vjetëruar i energjisë i Amerikës nuk do të jetë kurrë në gjendje të përballojë rritjen e kërkesës nga automjetet elektrike.

Ekspertët e energjisë në laboratorët më të lartë të vendit thonë se kjo është e pakuptimtë. Nëse të gjitha makinat dhe kamionët e vendit do të elektrizoheshin, kërkesa do të rritej afërsisht 25%, por kjo rritje do të ndodhte gradualisht – me kalimin e viteve, nëse jo me dekada – duke u dhënë ndërmarrjeve kohë për t'u përshtatur dhe për të shtuar furnizimin.

3. Bateritë EV nuk kanë jetëgjatësi. Në një sondazh të fundit, afërsisht 46% e blerësve të mundshëm të EV menduan se paketat e baterive nuk zgjasin 65,000 milje. Ky perceptim është një nënvlerësim bruto, shumë më i ulët edhe se garancitë që shumica e kompanive ofrojnë për baterinë e një EV.

E vërteta është se, bazuar në performancën e makinave elektrike që kanë qenë në rrugë për një dekadë, mund të pritet që bateritë EV të ruajnë me lehtësi 80% ose më shumë të kapacitetit të tyre për të paktën 200,000 milje ngarje.

Të dhënat konkrete nga automjetet Tesla Model S sugjerojnë një rënie fillestare prej 5% të kapacitetit gjatë 50,000 miljeve të para, e ndjekur nga një rënie tjetër prej 5% gjatë 150,000 miljeve të ardhshme.

4. Gama e makinave elektrike është ende shumë e vogël. Gama mesatare e një automjeti elektrik të shitur në SHBA është rreth 240 milje. Duke marrë parasysh se 99% e të gjitha udhëtimeve janë nën 100 milje ose më shumë, dhe shoferi mesatar udhëton rreth 40 milje në ditë, EV-të ekzistuese do të mbulonin lehtësisht pothuajse të gjitha nevojat ditore të shoferëve.

Megjithatë, me infrastrukturë ende të kufizuar karikimi përgjatë autostradave të ShBA-së dhe duke marrë parasysh që shpejtësitë mbi 70 milje në orë, së bashku me temperaturat e ftohta, mund të zvogëlojnë gamën e një EV deri në 40%.

5. Karikimi do të jetë gjithmonë shumë i ngadalshëm. Koha e karikimit të shpejtë në EV ka rënë me shpejtësi, deri në pikën ku automjetet që shiten aktualisht mund të karikojnë nga 10% në 80% në vetëm 18 minuta.

Modelet e reja të baterive të gatshme për t'u komercializuar premtojnë ta përgjysmojnë atë kohë karikimi në nën dhjetë minuta. Ky reduktim do ta bëjë karikimin më të përshtatshëm në udhëtimet e gjata rrugore.

Megjithatë, shumica dërrmuese e njerëzve mund të karikojnë në shtëpi, në punë ose në zonat e parkimit pa karikim të shpejtë për nevojat e tyre të përditshme të drejtimit.

6. Nuk do të jemi në gjendje të riciklojmë bateritë EV. Ekspertët parashikojnë që në rreth një dekadë apo më shumë, bateritë e harxhuara të litiumit do të fillojnë të grumbullohen, duke kërkuar një zgjidhje riciklimi.

Rreth njëqind kompani janë aktualisht duke eksploruar dhe komercializuar metodat e tyre, kështu që një opsion i mirë dhe ekonomik mund të jetë në pritje.

Megjithatë, një rrugë më e rregullt dhe më pak e kërkuar mund të fitojë: thjesht futja e baterive të përdorura të makinave në sistemet e ruajtjes së rrjetit të energjisë. Në këtë aplikacion, kapaciteti i zvogëluar i baterive nuk ka rëndësi, pasi mund të shtohen gjithmonë më shumë bateri.

7. Automjetet elektrike janë më të dëmshme për mjedisin. EV-të janë në thelb më efikase se automjetet me gaz. Gjersa një motor me gaz konverton vetëm rreth 20% të energjisë së rezervuar të benzinës në fuqi në rrota, një motor EV konverton rreth 60% në 77% të energjisë nga bateria. Kjo do të thotë se edhe në një rrjet me qymyr, automjetet elektrike janë më të mira për klimën sesa makinat me gaz.

Megjithatë, kundërshtuesit e EV argumentojnë se kur merret parasysh prodhimi i një EV, duke përfshirë minierat e materialeve për baterinë, avantazhi i tyre zhduket. Kjo është krejtësisht e gabuar. Analizat e shumëfishta të ciklit jetësor tregojnë se EV-të në fakt kanë një zinxhir furnizimi më të gjelbër, kryesisht sepse kërkojnë shumë më pak pjesë për t'u ndërtuar.

Tjera nga autori:
1