Familja poliamoroze ku fëmijët nuk e dinë cili është babai i tyre

<b></b> Familja poliamoroze ku fëmijët nuk e dinë cili është babai i tyre

Familja poliamoroze ku fëmijët nuk e dinë cili është babai i tyre

11.05.2022 20:13

Gazeta The New York Post, na tregon për çiftet Taya, Sean Hartless, Alysia dhe Tyler Rogers. U njohën në rrjete sociale. Çiftet u takuan personalisht në qershor 2019 pasi patën një shkëndijë të menjëhershme dhe biseduan në internet për disa muaj. Pas një viti ata ranë në dashuri dhe vendosën të jetonin së bashku në Oregon.

Secili nga çiftet kishte tashmë nga një fëmijë, por vendosën të mirëpresin dy fëmijë të tjerë së bashku si një familje poliamoroze.[1]

“Asnjë prej nesh nuk kishte qenë poliamoroz më parë, por të gjithë sapo u takuam ne ramë në dashuri”, shpjegoi Taya për South West News Service.

“Që kur u transferuam së bashku, ne të gjithë jemi prindër të fëmijëve tanë - ne jemi një bashkësi e madhe familjare. Që në fillim kur u takuam, të gjithë donim të njiheshim më shumë me njëri-tjetrin. Nuk ishte e lehtë - kishte shumë hezitime rreth ndjenjave. Sean ishte i pari që e vuri në dukje - ai tha, 'Ne nuk mund ta mohojmë që kjo po ndodh. Pasi biseduam, ne ramë dakord për të parë se si do të dukej e ardhmja.” tha Taya.

“Fillimisht, kisha vërtet frikë të dilja dhe të pranoja ndjenjat e mia për Tylerin, kisha frikë të lija dikë tjetër të hynte. Por, përfundimisht, të gjithë e pranuam se si ndiheshim.”

Familjet Hartless dhe Rogers janë bashkuar në një grup poliamor dhe kanë mirëpritur dy fëmijë, transmetoi The New York Post.

Katërshja nuk sheh njerëz jashtë familjes dhe ka një marrëdhënie “johierarkike”. Ndërsa përpiqen të kenë një takim katër herë në muaj, gjithashtu kanë takime një me një - por ata i kalojnë të gjitha festat dhe ngjarjet e mëdha së bashku.

“Është një jetë e çrregullt, e egër, e çmendur, e mrekullueshme - kjo na përmbledh!”

Në fillim të vitit 2020, familja u zhvendos në një shtëpi dhe që atëherë kanë jetuar të lumtur si një familje katërshe.

Quad vendosi të zgjerojë familjen e tyre pasi zbuloi se ishin të gjithë të emocionuar për idenë. Gratë do të vazhdonin të flinin me të dy burrat dhe të mos pyesnin se kush ishte babai i cilit fëmijë.

Në gusht 2020 Alysia, konfirmoi e lumtur që ishte shtatzënë, ndërsa Taya mbeti shtatzënë në mars 2021.

“Nuk kishte asnjë rregullore se kush ishte babai dhe ne thamë se nuk na interesonte. Ne nuk e dimë dhe nuk duam ta dimë – thamë se të gjithë do të bëhemi prindër të të gjithëve”, shpjegoi Taya për SWNS.

Alysia lindi një djalë më 3 prill 2021. Taya lindi po ashtu djalë disa muaj më vonë, më 11 gusht 2021.

“Gjithmonë e gjej veten duke menduar se sa shumë e dua jetën tonë. Unë jam shumë i emocionuar për të ardhmen dhe rritjen e fëmijëve tanë së bashku. Mezi pres të jem familja e madhe, e çmendur që shfaqen të gjithë së bashku. Është një jetë e çrregullt, plot tension, e çmendur, e mrekullueshme – kjo na përmbledh!”, tha Taya.

Fëmijët nuk e kanë problem t’u thonë me krenari të gjithëve se kanë “dy nëna dhe dy baballarë”, me fëmijët që e quajnë Taya “mama” dhe Alysia “mami”, ndërsa Sean është “babi” dhe Tyler është “baba”.

Për fëmijët kujdeset Taya e cila qëndron në shtëpi, ndërsa Alysia, Tyler - që punon si elektricist - dhe Sean, i cili punon në një shkollë të mesme, shkojnë në punë.

“Njerëzit pyesin: 'A ka ndonjë ndryshim që fëmija nuk është bilogjikisht i juai?' Por unë kam qëndruar në shtëpi me të që kur ishte disa muajsh dhe nuk ka asgjë që do të ndryshonte marrëdhënien time me të nëse do të isha e lidhur biologjikisht me të. E kam shumë të lehtë të dua një fëmijë të cilitdo prej njerëzve që dua – kjo është e njëjta gjë për të gjithë fëmijët.”

Taya shpjegoi se shumë njerëz vënë në dyshim dhe nuk e kuptojnë marrëdhënien e tyre. Katërshja është përballur me probleme dhe paragjykime nga  disa miq të ngushtë dhe familjarë, por ka gjetur mbështetje nga shumica e rrethit të tyre të brendshëm.

“Shumë njerëz nuk e kuptojnë vërtet poliamorinë dhe mendojnë se është devijuese ose e pakëndshme në një farë mënyre. Është e vërtetë që nuk ishte gjithmonë e lehtë – m’u desh pak kohë për të pranuar se kisha ndjenja për dikë tjetër – dhe ne patjetër që bëhemi xhelozë ndonjëherë”, pranoi Taya për SWNS.

“Por tani është kaq e natyrshme për të gjithë ne dhe ndihem shumë mirënjohëse që kam shumë partnerë për të rritur fëmijët”, vazhdoi Taya. “Pse nuk do të dëshironit më shumë dashuri dhe mbështetje dhe më shumë duar përreth? Është një jetë e çrregullt, plot tension, e çmendur, e mrekullueshme – dhe nuk mund të mendoj për ndonjë gjë tjetër që mund të dëshirojmë ndonjëherë.”

Taya tregoi se, si të gjitha marrëdhëniet, lundrimi në një marrëdhënie jokonvencionale mund të jetë një proces i ndërlikuar, por i vlefshëm.

[1] Familja ku mund të jesh me shumë partnerë - dhe ku s'dihet cili është 'baba' e cili jo.

Tjera nga autori:
1